onsdag 29. maj 2024

Alpetramp 2014

(af Kurt Nielsen (TFC) , 22. oktober 2014 )

Alpetramp på 125 kilometer er det sidste løb i kalenderen på racercykel. Det er en mega hård tur rundt i de fynske bjerge.
Jon Nielsen havde talt om vi ikke skulle køre denne tur. Det var kun Tom Petersen der var hoppet på den, Jeg gik og brummede lidt over det, Sagde flere gange (gider ikke i regnvejr).

Op kl 05,30 for at kikke ud, Fedt det er tørvejr, Afsted op til Jon. Vi kom over broen uden regn, men så kom der lidt dryp, hmm skulle man vende om -nej nu var der betalt for broen, 10 km før Brobyværk hvor starten går, begyndte det med regn.

Vi fik vores nummer og tog plads ved et lækkert morgenbord. Da vi gik over efter cyklerne talte Jon om vi kun kunne blive våde en gang. Vi kom godt afsted i start gruppe 2. Ruten er noget snoet med mange små sving der knækker bag over, læg dertil våde og fedtdet veje ind samt nedfaldne blade og en ruteafmærkning der visse steder gjorde oplevelsen til et rent orienteringsløb. Mange skilte var væltet af den kraftige regn.

Vi var et lille fint hold på 3 fra TFC og to fra Fyn (Pia Og Martin). Der skulle absolut trædes med begge ben på denne brutale søndag.
Team TFC viser gerne deltagelse i mange forskellige løb. De fynske knolde er gode men bakkerne på Fyn er nu lede, store, lange, små, stejle og seje, og jo tættere på mål vi kom, jo mere ondt gjorde det i stængerne. Benhårdt.

Bedst som jeg sad og havde ondt af mig selv for jeg hader regnvejr. Fik Tom nogle små kramper, tud tud, ben gider ikke i dag, Men han kom stærkt igen efter 75 km. Så var benene varme. Op af stejle bakker og ned i en pokkers far,t bare for at komme til næste bakke, Det var helt mærkeligt da vi da kom ud på den flade vej, men det holdt kun kort for der var lige lidt flere bakker. Der var flere steder hvor vi kørte igennem 30 cm. dybt vand (det var bare at holde tungen lige i munden!).

Jeg vil gerne takke Schwalbe for deres 'durano plus' dæk, jeg punkterede ikke. Det var der ellers sygt mange der gjorde.

Målet: Ja målstregen havde jeg set efter i lang tid, da den endelig kom var der kun Pia og mig tilbage, Jon og Tom kom lige efter. Det var umuligt at køre på hjul i det skod vejr, det var heller ikke nemt at holde sammen. For som Tom sagde: "det er ren overlevelse".
124 km på 4 timer og 27 min. Ikke nogen rekord, Men vi tog også to fine depoter, de havde varm kakao og kager, lækkert med lidt lunt. De havde også en lang dag (tak for det), sejt i det vejr.
Derefter fik vi et hurtigt bad, så var vi klar til suppen og en øl. Så kunne vi grine lidt af turen, en tur vi vil huske i lang tid.

Så kom dagens overraskelse; P-pladserne havde også fået regn og bilerne kunne ikke køre ud derfra. Men de fik fat i en gammel traktor, så kunne de trække en bil ad gangen, fuck det tog lang tid (ca. 3,5 time).

Alpetramp1 Alpetramp2014-2


Hilsen Kurt Nielsen
Fuglebjerg, TFC.Se i øvrigt mere fra Alpetramp 2014 her:
Billeder
Resultater