søndag 14. juli 2024

En skør ide

(af Kurt Nielsen , 06. november 2005 )

Hvorfor får man skøre idéer??. Så som at melde sig til Alpetramp, når man vejer 100+, men sådan er jeg bare. Der var 5 seje gutter fra Fuglebjerg og 2 fra Slagelse, der skulle af sted til Fyn - så det var passende at jeg kørte.

Op kl. 05.30, lige en hurtig mad, så pakke cykel og tøj, og det var hele garderoben, for de havde ikke lovet det bedste vejr. Det blev en stor taske. Op til Henning og hente trailer derpå tilbage og klar ved klubhuset kl. 07.00.

Jacob, Christian og Claus kom som aftalt, det var dejligt vi ikke skulle stå og vente, for vi havde en aftale med Morten og Per på stop 39 kl. 07.30 Vi kom godt derover men så var der bare lige indskrivningen. Ca. 1 times kø - det var for dårligt!

Vi kom af sted på det sidste hold. Der var godt skub på fra start, men efter ca. 6 km. kunne jeg mærke, at der ikke var saft i benene til at give gas op ad bakkerne. Og dem var der mange af - både lange og stejle.

Så hvis der ikke er råd til en tur til de Franske alper, er det her et godt bud. 1100 højdemeter på 125 km. Jeg måtte køre lidt som i gamle dage, hvor alt ikke var ræs, køre alene og så finde nogle at nasse lidt på. Men det er ikke nemt når det er lidelse fælder.

Nogle bakker besteg jeg med 10 - 12 km. i timen, på mindste gear 39-21 som ellers aldrig bliver brugt!! For at køre ned med 60 km. i timen (FEDEST).

Men godt i mål som sidste mand fra Fuglebjerg (de sidste 20 km. med krampe) Og som en rigtig cykelrytter skal man altid have en god undskyldning, som vor mit vedkommende var, at jeg startede en hård pencilin kur om fredagen, efter et bid af en tæge, Den havde ellers opgivet efter et døgn - jeg var alligevel for stor en mundfuld for den.

Efter løbet var der varm suppe, som skulle spises langsomt, for de kunne ikke nå at få skrevet diplomer (også dårligt) - og så var der endda fejl på dem.

Men ellers et løb i godt vejr og god afmærkning og depoter. Jeg havde kommet til at sætte en kasse øl i bilen til hjemturen, så der blev hurtig stemning - og så er turen jo ikke så lang, Men inden der var skilt trailer og aflevering hos Raimo blev kl. 17.00 - så en lang dag, men det var en god tur!!

Nu er det sådan at jeg har fået den næste SKØRE ide. For jeg har meldt mig til den store styrkeprøve i Norge (540 km. ), men der er kun en knold på vejen.. ER der andre som der tør tage den udfordring op i år 2006 så slå på tråden.

Kurt Nielsen
Fuglebjerg