søndag 14. juli 2024

Om Grejdalsløbet 2009

(af Kurt Nielsen, (TFC) , 20. maj 2009 )

Grejdalsløbet 2009

Dagen kom hvor der ikke var nogen vej tilbage, nu var det nu vi skulle af sted til vejle.
Der var blevet talt en hel del om løbet i vinters, så var det bare om at komme af sted. 5 mand fra TFC + Henrik Buch (cykelsmeden fra Slagelse).
Op kl. 04.15 og pakke og finde de nødvendige ting frem; cykel + stativ, ja og så lige lidt koldt øl til hjemturen.

Vi kom af sted fra klubhuset 05.30 (til tiden) efter der var kommet 4 cykler ind i Touranen og 2 bag på.

Klar til start på 200 km. med 24 stejle bakker med nr på, ca. 2000 højdemeter. Henning, Jacob, Mig (KU8) + Henrik (fra Slagelse) og lidt senere Stan og Henrik på 173 km.
Stille og roligt ud af byen med kolde og stive ben, efter køreturen, ca. 2 km. Her så vi Vejle fra den rå side - en lang bakke men uden nr. Og så tænkte jeg hvordan de ser ud med nr. på. Men det gik fint i min lille gruppe, Henning var sprunget på et lyntog (men havde vist et sporskift ved 140 km.). Eller en station. Jacob var også kommet lidt foran.

Jeg kom ned til Vejle igen efter mange store og et par små bakker (husker de fleste som STORE). Her kørte vi ved Vejle Fjord på det flade stykke i rygvind med en 35 km/t - sådan set en god fart, men en lokal gut kom op på siden af os på en gammel jernhest (light ca. 14 kg.) med fladt styr og bagage bær på, ja og så lige den store taske. Vi troede det var en nørd der lige skulle vise hvad han kunne. Ham måtte jeg tale med, han sagde at nu gik det bedre efter han var holdt op med at ryge, efter 37 år. med røg, han havde så bare lige cyklet i 50 år, men de andre sad og ga' den gas for at sætte ham af, men de blev klogere da vi kørte op ad Munkebjerg bakken. En lille sag på 15 %, der trådte han fra os - de tabte både mund og næse. Her blev sagt (her sidder vi med vores carbon lir).

Nu var det blevet modvindstid og så kom Jacob i syne. Vi fulgtes ad ned til Vejle igen, bare for at køre op af Kiddesvej (23 % - føj!). Men også den kunne vi klare, godt hjulpet af de mange mennesker der stod og klappede.. Tja, så var der bare en del flere bakker inden vi skulle til Vejle for sidste gang.
Her kom så gud gave til cykelryttere der ikke kan få nok; GAMMEL KONGEVEJ (24 %), efter 202 km. Det er en brutal afslutning på et mega hårdt løb, flere måtte af og gå. Men her fløj TFC op (med 4 i snit), tro det, vi blev på cyklerne, men det kan ikke beskrives hvor led den er.

Stan kørte 173 i fin stil, mens Henrik fik kramper og kom hjem på 135 km. turen (sejt kørt).
Efter løbet blev der hygget med fadbamser, inden vi kørte hjem. En lang dag på kontoret, som man siger (godt 7 timer), men det er en fed tur, som var kanon godt afmærket. Kan kun anbefales.

Kurt Nielsen
FuglebjergHer kan man se et par billeder fra løbet.
Højdekurve fra 200km ruten: grejdalsloebet09_hojdekurve_lille

Gammel Kongevej nederst:
grejdalslobet_2009-3


Og Gammel Kongevej øverst:
grejdalslobet_2009-4


Tilbage til oversigten over beretninger