fredag 19. april 2024

Paris - Brest - Paris 2011

(af Kurt Nielsen , 17. august 2011 )
Hvad er det nu for en tur. Det er en stor og meget barsk oplevelse at køre de 1250 km på cykel fra Paris til Brest - og retur.

Paris-Brest logo sort

Min træning op til løbet, er 10878 km og 417 timer i sadlen, talt fra 1 januar.

Jeg starter mandag den 22 august kl. 05.00 i en delgruppe på ca. 500 cyklister. Jeg må køre med lys, da det er fuldstændig mørkt på denne årstid i Frankrig - faktisk fra omtrent kl. 21.30 til kl. 6.30. Så håber de har bedre vejr end i Denmark

På ruten er der 15 markerede kontrolsteder plus 2 hemmelige kontrolsteder med løbende kontrol for overholdelse af tidsfrister. Jeg regner med at sove 4 timer efter 445 km, og 780 km og en lille lur på vej hjem.

Jeg har regnet med at sidde 60 timer i sadlen, og sove ca. 10 timer i alt. Farten er selvfølgelig ikke ret høj, men det skal ses i lyset af at man kører stort set op og ned af bakker hele tiden. Der er således ca. 360 bakker indtegnet på højdekortene på løbets hjemmeside og flere steder er der nævnt ca. 12.000 højdemeter for hele ruten. Bakkerne er ikke stejle, max 3-5 %, men derimod ofte lange, der er dog to opkørsler inden Brest på 2x 15 km. Med ca. 6 % stigning. Det meste af vejfladen er noget værre ujævnt skrammel og et stort problem, man får nemt sår og vabler på det vi kalder kroppens siddeflader. Man føler simpelthen at man sidder på nåle, hænder og fødder sover, og det går jo også ud over hastigheden.

Franskmændene, der opholder sig ved ruten, følger meget med i løbet og kommer med mange positive og opmuntrende tilråb. Bilisterne er tilsvarende meget hensynsfulde.


Hvis der er nogle jernmænd, kan jeg anbefale det, hvis man vil have en speciel oplevelse.


God fornøjelse, Kurt Nielsen.Paris-Brest logo

Tryk på billederne for at se meget mere om løbet, der er fx en masse spændende statistik.