søndag 14. juli 2024

Provence tur 2011

(af Stan Rasmussen (TFC) , 18. oktober 2011 )


Jeg vil lige berette lidt om vores tur til Provence her i uge 41, 2011.

Vi var 4 medlemmer som tog af sted: Bo, Lise, Inger og undertegnede.

Turen ned og hjem foregår i bus, det er en lang tur, men det går! Dog er det "presset" når man, mere eller mindre, skal sidde op og sove- men det går jo alligevel.

Vi havde fantastisk vejr, faktisk rigtig sommervejr med klar himmel og temp. mellem 22 og 32 grader. Dog ikke vindstille i det Mistralen blæste friskt ned gennem Rhöne dalen.

Det var en fin tur, Inger og jeg havde prøvet det før. Bo og Lise var debutanter.

Inger kørte på det såkaldte "Nedre café hold" som ikke kører så langt pr. dag, men til gengæld besøger mange markeder i de hyggelig Provence byer - og så er de på mindst én vinsmagning pr. dag!

Vi andre kørte på "langtursholdet" som ikke smager på så meget vin, men til gengæld kører små 100 km. i snit pr. dag. Det gik fint for os alle, og jeg er her nødt til specielt at nævnte Bo og Lise.
Bo fordi han var holdets klart stærkeste rytter, som samtidig kørte meget socialt. Han var på "bjerget" (Mont Ventoux, vindenes bjerg på 1912 m) 6 gange i alt, 2 gange om tirsdagen (de to sværeste opkørsler fra Malaucene og Bedion), en gang onsdag (fra Sault, det "letteste") - og så hele 3 (tre!!!) gange fredag i en fantastisk køretid, men det fortæller han nok selv om i en beretning her på siden.

LISE er jeg dybt imponeret af. Hun kørte med på alt hvad langtursholdet kunne byde på, og det var helt uden problemer. Hun var langt fra den svageste (vi var 7 eller 8 på holdet), og kørte rigtig godt på både bakkerne/bjergene, nedad og på de få strækninger som går nogenlunde lige ud - og så er hun TFC's første kvindelige medlem som har besteget et "rigtigt" bjerg. Og det var ikke et hvilket som helst bjerg. Jeg hørte lige Rolf Sørensen nævne (i Hvem Vil Være Millionær i går) at netop det bjerg var det værste han havde kørt på. Det skal bemærkes at han sikkert mener opkørslen fra Bedoin og ikke den som Lise og jeg tog, vi tog nemlig den fra Sault, men alligevel siger det lidt om det.
Lise og jeg fulgtes op næste hele vejen, kørte fra flere på holdet, blandt andet en noget overrasket guide og selv om det var hårdt (navnlig på de sidste 6 "nøgne" stenørken-kilometer) gik det OK.
RIGTIG GODT KØRT LISE.

Jeg bringer et enkelt billede som viser Lise på den sidste meter på toppen af Ventoux, bemærk vejret og udsigten. Det er vist nok Middelhavet som skinner i baggrunden.
Provence_2011_1

Se flere billeder fra turen her.

Efter hjemkomsten blev tørsten hver dag slukket på "stedet", lige ved siden af hotellet, inden et hurtigt bad. Efterfulgt af en times "after cykling" på lederens altan, hvor alle havde medbragt en flaske rødvin som "adgangskort" den første dag! Rødvinen blev nydt, mens månen stod op over bjergene.
Efter max. wn time var der så aftensmad med diverse indlæg m.m. fra dags turer, og så var der lige tid til en kop kaffe og en lille én på "stedet", ved siden af, inden det var sengetid.

Alt i alt en rigtig god tur i fantastisk vejr og terræn, eneste minus var den lange bustur frem og tilbage.

"God vind" her i den mørke tid.

- STAN