fredag 19. april 2024

Sjælland På Tværs - Debut 2006

(af Gert Pedersen , 05. juli 2006 )

Lørdag d.1-7-06 havde jeg tilmeldt mig Sjælland på tværs 187 km.

Efter min start 2 april 2006 i Tfc var dette den hidtil længste distance jeg skulle ud på, planlagt ud fra at få prøvet en længere distance inden turen til Belgien og prøvelsen med La claude criquilion's 174 km og 3300 højdemeter.

Jeg stod op kl. 04.00 efter kun 3 timers nattesøvn, skulle starte i køge 06.54. Efter et solidt morgenmåltid og pakning af bil, kørte jeg mod køge havn hvor der var startområde.
Fremmødt fik jeg hentet min kuvert med startnummer, tidstagningchip og div.chokolade.

Fik lige hilst og snakket med Henriette og Kirsten som også skulle køre de 187 km, de foreslog jeg kunne køre med Kjartan og Henriettes bror, der skulle starte lidt før mig.
Men jeg fandt dem aldrig i målområdet, så jeg startede selv ud kl.06.54 med en gruppe.

Vi lå samlet det første stykke ud af byen, hvor jeg lige prøvede at få et overblik over om der var nogle jeg kunne " hægte " mig på, men tempoet var moderat ca. 30 gns, så efter 6 km kørte jeg " videre " i håb om enten at hente nogen el. andre kom op.

Desværre skulle det vise sig kørte dem jeg kom optil en tand langsommere end mig, så det var først ca 10 km før Næstved depotet en lille gruppe jeg kom op til hægtede sig på, for at falde fra igen undtagen en jeg kørte med til Næstved depotet.
Her fik jeg besøgt toiletet, fyldt vanddunkene og en enkelt klapsammen mad, før jeg kørte ud igen.

Min følgesvend fra før og jeg fandt sammen igen, men desværre skulle han Sjælland rundt. Så vores veje skiltes ved Fodby. De første ca.100 km tilbagelagde jeg med 36,3 gns.

Nu kom jeg så lidt op i vinden, samtidig med at trætheden så småt melder sig. Samtidig havde jeg debut med et par nye cykelsko som vist var spændt lige hårdt nok, jeg kørte i depot ved Sneslev ca 144 km. Fik lige løsnet skoene lidt, fyldt flasker, toilet og en bolle.

På vejen igen, desværre uden følgeskab men stadig med et pænt glid i cyklen. Jeg var i Køge havn igen efter 5.28 min i sadlen, alene i mål efter 183 km kørsel ( ca 160 km solo ) og et snit på 34,14. træt og med ømme ben, men egentlig tilfreds efter at have kørt så langt " alene " Jeg blev nr. 17 ud af ca 564 startende.

En god oplevelse med et veltilrettelagt løb, en god rute med " buler " rundt omkring.

Ellers kan jeg kun sige cykelsporten har fået min helt store interesse og gælder mig rigtig meget til at sætte og afprøve nye mål.

M.v.h
Gert Pedersen
TFC.Sjælland På Tværs 2006 resultat

Gerts resultat.